д-р Таня Парушева - брекети, апаратчета, Бургас

Услуги,Ортодонтия,Почистване Зъбен Камък,Избелване Зъби,Кариес,Пулпити,Корони,Мостове,ПротезиВ кабинета се извършват следните услуги

  1. Ортодонтия
  2. Почистване на зъбен камък, избелване на зъби.
  3. Лечение на кариес, пулпити и други.

 Ортодонтията е дял от денталната медицина,който се занимава с неправилно подредените зъби и неправилните съотношения на зъбните дъги и челюстите. Основните цели са подобряване на естетиката и възстановяване на хармонията между устни,брадичка и нос, Кривите зъби се почистват много по трудно. Това довежда до увреждане на самите зъби(кариес и усложненията му) и до възпаление на венците(гингивит,пародонтит) което се проявява с кървене,болка и лош дъх. В комбинация с неправилна захапка и оставени без лечение, тези процеси се задълбочават и водят до редица тежки усложнения, които могат да засегнат и костта, която държи зъбите(тя започва да се стопява,зъбите се разклащат,което може да доведе до преждевременната им загуба) За това красивата и хармонична усмивка е от значение както за здравето на човека, така и за неговото самочувствие.
  Днес ортодонтското лечение е възможно не само при деца, но и при възрастни пациенти. При деца се използват главно снемаеми апарати(наричани още пластинки, шини, скоби) ,а при възрастни-неснемаеми апарати(брекети), които могат да са метални и естетични) Продължителността на ортдонтското лечение е различна за всеки пациент и зависи от сериозността на проблема, възрастта, редовното спазване на посещенията и съдействието Ви! Поддържането на отлична орална хигиена е изключително важно за постигането на желания резултат!